laupäev, 10. oktoober 2009

! kraP neK


Ken Park (2002) - Larry Clark/Ed Lachman

Paar aastat tagasi sai ka see film ära vaadatud. Alguses olin suht pessimistlik filmi suhtes, kuid inimene, kes filmi soovitas, ütles "dont be a puss and watch the goddamn movie". Teadsin algusest peale, et tegemist on vähetuntud ning üliodava noortedraamaga. Peale seda kui juba teine inimene oli filmi näinud ning tegi väikse ülevaate mulle, võtsin teose ka endale sihiks ära vaadata. Peab tunnistama, et peale esimest tundi ning kahekümne üheksandat minutit tundsin end ülihästi. Film ei puudutanud mind kuidagi, kuid pani see-eest mõtlema.. Tegemist on ikkagi noorte- ning mõnes mõttes ka experimentaalfilmiga, seega käsitles see kõike : seks, kanep, skate, surm. Inimene, kellele pole filmi põhielemente tutvustatud, ei saa kuidagi moodi külmaks jääda peal filmi vaatamist, sest film ise on küllalt konkreetne ning käsitleb väga diipe suhete probleeme. Iga noore unistus oleks iga päev end vabalt välja elada, terve päev chillida rulapargis, koju tulles piibutada paar grammi wiidi koos sõpradega ning õhtul voodis mõne võõraga mürada või kas ikka on... ?
Filmi esimesed minutid peaksid kõiki haarama ning panema natukeseks ajaks mõtlema.. "what's going to happen next?". Nagu eelnevalt mainisin.. on film üsna aus iseendaga ning ei häbene midagi välja näidata, seega võib-olla, et noorem generatsioon ei 'händeli' ära sellist teemat (+15/+16). Peale seda kui soovitasin seda ka oma 'homiedele' oli enamusel kaksikreaktsioon : "Ah, mingi average porr ju!".. aga ma leian, et Sina, kes seda filmi millalgi peaksid vaatama, leiad palju sügavama põhimõtte - no kui sa just ilmtingimata ei otsi paljaid tisse! :)
Osades : James Bullard, James Ransone, Stephen Jasso, Tiffany Limos ning rohkem tuntud Maeve Quinlan (90210)


Ken Park on poiss, kellelega tutvume kohe kui filmi esimesed minutid on ära jooksnud. Park on nagu me kõik : vabal ajal sõidab rulaga, tal on tüdruksõber ning peotäis probleeme. Kindlasti võime siinkohal arvata, et terve filmi vältel otsib meie sangar oma muredele lahendust.. Tegelikult on film ise seotud poisiga ainult vähesel määral ning keskendutakse hoopis Park'i sõpradele. Teemaaretus on suhteliselt kiire ning keskendunud publikul igav juba ei hakka. Filmis selgitatakse kõigi 4 sõbra koduseid ning isiklikke probleeme, mis lõpusirgel moodustavad kena terviku. Shawn (J. Bullard) on tüüpiline rulapoiss, kellel on 'creepy lovestory' oma tüdruku emaga. Tate (J. Ransone) on teose üks närvilisemaid karaktereid, kes ei suuda väljakannatada oma vanavanemaid, mis omakorda on teinud ta vaimselt haigeks. Claude (S. Jasso) tundub ehtne õrnahingega pätifiguur, kes vabal ajal tossutab kuskil sõpradega ning räägib koduste probleemide teemal isa haiglaslikust käitumisest. Peaches (T. Limos) paistab teose kõige süüdimatum tegelane, kuid tänu isa usklikele kommetele, sünnivad ka uued probleemid. Film lahendab lõpusirgel kõik probleemid omamoodi ning peab tunnistama, et mulle meeldisid need lahendused.. Kuna filmis on palju 'nude stseene' ning enamus filmist pole mitte screenplay pealt maha mängimine vaid tegelaste omavoliline improvisatsioon, siis tuleb tunnistada, et tegemist on ikkagi ühe haruldase teosega.
Larry Clark'i kohta võib veel nii palju öelda, et film on ülesehitatud tema enda päeviku ning isiklike kogemuste põhjal. Filmi keskkond oli päris rahustav ning kasutati täitsa minu meelejärgi ilusaid kontrasttoone. Näitlejad olid täitsa 'neat' ning sulandusid rollidesse ideaalselt. Kas te kujutaksite ette Terminator'it mängimas kedagi teist kui mitte peale A. Schwarzenegger'i? vist mitte.. Filmi stoori tundus võibolla mõnes kohas natukene igav jälgida, kuid teravad erootikastseenid parandasid selle kenasti. Isegi kaameratöö toimis selle filmi puhul ideaalselt. Üks ja pool tundi kergel pühapäeva hommikul.. miks ka mitte.

Hinnang : 6/10
+ naked boobs!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar